Pasta - Fregola - Sardinië  

Winkelwagen

<< Vorige


Fregola Sarda 500gr


Pasta uit Sardinië 500gr



Fregola Sarda 500gr




Fregola ook wel Fregula genoemd is een specialiteit uit Sardinië. Deze pastasoort is gemaakt van grove griesmeel (semola). 
Deze fregola wordt na het drogen licht in de oven geroosterd. Sommige stukjes pasta zijn daardoor iets donkerder van kleur.
Fregola wordt vaak in hete bouillon gekookt. Snij b.v. een stuk rode paprika en bleekselderij net zo klein als de fregola en doe deze in de bouillon. Voeg de fregola toe en kook de pasta in ca 7 tot 8 minuten beetgaar.
Ideaal bij tomatensaus, visgerechten of kruidige sauzen met vlees. 
Fregola met tomaten
Voor 6 personen 
Ingredienten: 
- 400 gr Fregola, -350 gr gezeefde tomaten (passata), - Knoflookteentje, - Ui, - Peterselie, - Olijfolie, - Bouillon(groenten of kip), - 3 blaadjes basilicum, - 80 gram gemalen pecorino, - Zout en peper
Bereiding:
Laat in ruime hoeveelheid olijfolie de knoflook, fijngesneden uit en peterselie kleuren. (Zodra knoflook goudkleurig is, deze verwijderen). Zeef de tomaten en voeg toe. Doe er naar smaak zout bij. 
Laat zachtjes koken, totdat de tomatensaus begint in te dikken. 
Voeg nu zoveel bouillon toe dat er een dunne saus ontstaat. 
Doe de fregola erbij. De fregola zal de saus absorberen. Wanneer de saus te dik wordt, voeg je opnieuw bouillon toe. (het resultaat moet dunner zijn dan b.v. eindresultaat risotto). Hou daarbij rekening met de kooktijd op het pak. Op het eind voeg je de fijngescheurde basilicum en gemalen pecorino toe. 
Meng goed en serveer direct. 




Euro 7.25





Aantal